امروز یکی از دوستانم در مورد چگونگی به قول وی five star کردن مطالبش در هنگام نمایش نتایج جستجوی گوگل پرسید. به نظرم این مورد شاید سوال خیلی ها باشد. پس در ادامه به کلیات و راه حال های این روش که در اصل Review star rating نام دارد اشاره خواهم کرد. Review star rating یا google star ویژگی است که در چند سال اخیر در الگوریتم های گوگل به هنگام نمایش و به جهت کمک به کاربر برای انتخاب درست اضافه شده است. در اصل الگوریتم های گوگل به سمتی می روند که نتایج را بیشتر از آنکه فاکتورهای سیستمی تعیین کنند فاکتورهای انسانی تعیین کننده باشند. هرچند گوگل استار به صورت مستقیم هیچ تاثیری در رتبه بندی نتایج ندارد و اگر مطالب شما حالت 5 ستاره یعنی 5 ستاره روشن داشته باشد یا خاموش باشد برای گوگل هیچ فرقی نمی کند, اما اگر این ویژگی برای مطالب شما فعال شود شانس انتخاب شدن مطلب شما توسط کاربر نیز به شدت افزایش می یابد.
ستاره دار کردن در نتایج گوگل و تاثیر آن بر سئو سایت
برای اینکه مطالب خود را در نتایج گوگل ستاره دار کنید باید اول روش متناسب با سایت خود را پیدا کنید. یعنی تکنولوژی ؛ زبان برنامه نویسی و یا نوع CMS و… اما قبل از اینکه این مورد را شرح دهم یک توضیح ضروری لازم به ذکر است آن هم اینکه توصیه می کنم از این ابزار به درستی استفاده کنید و برای تمامی صفحات و مطالب خود قرار ندهید به عبارت دیگر اساساً ستاره دار کردن و امتیازدهی در سایت هایی استفاده می شوند که محصولات را نقد و بررسی می نمایند. پس با این تعریف بهتر است از این روش در همه مقالات یا همه محتوای وبلاگ خود استفاده نکنید.
حال به موضوع اصلی بر می گردیم و آن هم پاسخ به این سوال:
چگونه مطالب را ستاره دار کنم؟
روش های زیادی برای اجرای این ویژگی در سایت وجود دارد اگر سایت شما از CMS هایی نظیر وردپرس یا دروپال قدرت گرفته باشد کار راحتتری دارید و فقط کافیست سری به صفحه افزونه های سیستم مدیریت محتوای خود بزنید و در مورد افزونه های Rating مطالعه کنید به عنوان مثال برای وردپرس GD Rating System و یا kk-star-ratings و همچنین Google-Rich-Snippets و سایر افزونه های ستاره دار کردن مطالب در وردپرس از افزونه های کاربردی برای اجرای این ویژگی در سایت است.
و اگر هم سایت خود را از پایه و بدون استفاده از cms ها راه اندازی کرده اید باید دست به کد باشید؛ برای اینکار نمونه کد زیر را بررسی نمایید این که یکی از مثال های آقای فاطمی در وبلاگش است می تواند مثال ساده ایی برای این ویژگی باشد.
در مثال فوق سعی شده از اعداد و مقیاس واقعی استفاده شود پس اکیداً توصیه می شود شما هم برای مطالب خود از اعداد درست و حقیقی استفاده کنید. در ادامه ، به بررسی بخش های مختلف این کد می پردازیم:
v:itemreviewed : محصولی که نقد و بررسی کرده اید.
v:reviewer : شخص و یا شرکتی که آن محصول را بررسی کرده است.
v:dtreviewed : تاریخ بررسی.
v:summary : خلاصه ای کوتاه در مورد محصول.
v:description : توضیحات بررسی.
v:rating : امتیازی که داده شده از ۵ امتیاز
در پایان به این نکته هم توجه کنید که گوگل رسماً اعلام کرده است که در نمایش Rich snippet ها عملاً هیچ تضمینی وجود نخواهد داشت و این مورد در اختیار گوگل است که این مورد را نمایش دهد یا ندهد.
من تو سایتهای وردپرسیم از افزونها استفاده میکنم
ولی تو سایتهای بدون cms
اگه بخوام این کد رو در ظاهر سایت نشون نده چیکار کنم؟
چون اگه این کد اضافه بشه تو ظاهر سایت متن های موجود در کد رو هم نمایش خواهد داد که اصلا جالب نمیشه
باسلام؛
درصورتی که بخواهید کدی نوشته شود ولی نمایش داده نشود ساده ترین راه استفاده از دستور:
display: none;
در Css صفحه می باشد.